Szájkóder

Nem hallod? Szájkóder!

Kicsit tovább kutattam a mozik után, és éppen egy kedves sorstársam blogján találtam meg azt az információt, amire valójában leginkább szükségem volt, illetve szerettem volna, hogy létezzen. És íme, létezik!

Nemrégiben elindítottak egy petíciót arra vonatkozóan, hogy ismét több feliratos filmet vetítsenek a magyar mozikban. Hiszen 2013-ban, mint ahogy egy másik posztomban már kifejtettem, pofátlanul lecsökkent a feliratos filmek száma a magyar mozikban, és ezt a petíció elindítói is így látják. 

A  petíció elején le is írják a konkrét problémát:

,,A forgalmazók különféle statisztikákra és költséghatékonysági okokra hivatkozva újabban tartózkodás mellett készítenek magyar feliratos kópiákat. Ugyanakkor léteznek OV (Original Version) kópiák, de azok a legtöbbször csak parasztvakító 3D változatban kerülnek vetítésre."

Alá is támasztják ebbéli cselekvésük egyik indítékát egy jól megválasztott mondattal az Index egy cikkéből.

"Európai MAB bizonyította, hogy tudományosan egy tanulmányban, hogy a feliratosan, eredeti hanggal megnézett filmek és sorozatok segítik az idegen nyelvek tanulását."

http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/2012/10/01/felirat_vs_szinkron/ )

Szóval, ne habozz! Ha feliratosan, eredeti hanggal szeretnéd élvezni a filmeket a moziban, terjeszd és írd alá a petíciót itt!

petition_protest_0.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szajkoder.blog.hu/api/trackback/id/tr475445274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

matyiötezer 2013.08.05. 09:02:49

Felháborítónak tartom a forgalmazók hozzáállását. Szeretném látni mennyi veszteséget termelek nekik, ha rendszeresen moziba járok, de csak feliratos filmet nézek. Valószíná többet, mint amikor egyáltalán nem teszem be a lábam.
Én még arra emlékszem, hogy a feliratos filmeket is sokan nézték. Igaz nem déluán 2-kor, meg nem 2 hónappal a premier után, de pl a sherlockos filmen premier után 3 héttel, az esti vetítés még dugig volt külföldiekkel (és magyarokkal) a MOM parkban. Senkit nem hallottam panaszkodni a magyar felirat miatt.
süti beállítások módosítása